19. mai 2024

Nordmennene blir stoppet i den svenske tollen. Grunnen? Jeg ler så tårene triller!

Vi liker svenskevitser og denne er ikke noe unntak! Nå handler det om fem nordmenn som skal kjøre gjennom tollen på vei til Sverige, men blir stoppet.

Den svenske tollen stoppet en personbil som ville inn i Sverige via Sundsvall. Det var fem nordmenn som kom kjørende i en Audi Quattro.

– Hva er nå dette da? Hvorfor slipper du oss ikke forbi? Spurte sjåføren.

– Nei, nei, nei, det går ikke! Sa tolltjenestemannen mens han lente seg inn i bilen og telte på fingrene. En, to, tre, fire, dere er fem stykker. Det er en for mye forstår dere vel?

– Hvorfor det? Sa sjåføren. En for mye?

– Ja, quattro, fortsatte den svenske tolleren, dere vet vel at det betyr fire! Dere får bare være fire stykker i denne bilen om dere vil inn i landet.

– Men vær så snill, sa sjåføren. Du skjønner vel at det bare er bilens modell som heter det? Det har ingenting med antall passasjerer å gjøre.

– Jo, sa tolleren, quattro betyr fire og dere er fem. En må gå ut.

[adsense2]

 

Nordmennene i bilen ble mer og mer irritert over den usympatiske tjenestemannen ved det svenske tollverket. Ordvekslingen ble mer og mer høylytt, men siden de ikke kom fram til noe, bad føreren om å få snakke med sjefen til den svenske tolleren. Siden denne tjenestemannen ikke virket særlig smart, burde vel sjefen hans være det.

– Nå, det går ikke, sa tolleren og ristet på hodet. Han er ikke tilgjengelig.

– Når blir han det da?

– Så snart han er ferdig med å snakke med to dansker i en Fiat Uno!

DEL denne om du også lo!