19. mai 2024

Hunden begynner på løpet i konkurransen. På slutten? Publikum ler så tårene triller!

Å trene hunder til å høre etter og fokusere er et viktig verktøy for å få en veloppfostret hund. Under tv-programmet Koiramastari, som ble vist på Yle i sommer, får vi se når unge hundeinstruktører konkurrerer med sine hunder gjennom å utføre ulike slags oppgaver. Her handler det om å høre, være rask, og også kunne kommandoene.

Oppgaven gikk ut på å trene selvbeherskelse. Langs en lang bane lå lekesaker og godbiter spredd utover, og meningen var at hunden skulle løpe fra den ene enden av banen til den andre uten å røre lekene.

[adsense2]

At denne videoen har blitt så populær er lett å forstå. Først vises to hunder som klarer banen galant. Etter det er det hunden Sonis tur, og det fikk meg til å le høyt! Bare se selv!


Legg igjen en kommentar