25. juli 2024

Mureren skal melde skade til forsikringsselskapet sitt. Forklaringen? Jeg ler meg ihjel!

Mureren sitter og skal skrive en detaljert skademelding til forsikringsselskapet sitt:

Jeg skriver fordi dere krever ytterligere informasjon om min ulykke. Jeg hadde i skademeldingen, under rubrikken «Hvordan ulykken skjedde», skrevet «dårlig planlegging» som årsaken til ulykken.

Ettersom dere krever en mer fullstendig forklaring, håper jeg følgende vil være tilstrekkelig.

Jeg jobber som murer. På ulykkesdagen jobbet jeg alene på taket på en ny seks-etasjers bygning. Da jeg var ferdig med jobben, hadde jeg ca. 50 murstener til overs (ca 110 kg).
I stedet for å frakte murstenene ned for hånd, bestemte jeg meg for å fire de ned i en trekasse, ved hjelp av en talje som tilfeldigvis var plassert på taket.
Etter å ha sikret tauet på bakken, gikk jeg opp på taket og lastet murstenene oppi trekassen.
Så gikk jeg ned igjen, løsnet tauet, og holdt det fast for å sikre en sakte nedfiring av de ca. 110 kg.

Legg merke til at jeg i skademeldingen oppførte 71 kg som min vekt.

På grunn av overraskelsen som traff meg da jeg plutselig lettet fra bakken, klarte jeg ikke å tenke – jeg glemte jeg å slippe tauet. Uten at det trenger å sies, fikk jeg en vanvittig fart på vei oppover langs husveggen. På 3 etasjers høyde traff jeg trekassen med murstein, som var på vei ned. Det forklarer kranie- og kragebruddet.

Dette nedsatte farten på min hurtige oppstigning litt, men ikke mye. Innen jeg nådde toppen fikk jeg heldigvis samlet tankene, og klarte å fortsette å holde fast i tauet til tross for smertene.

Kassen med murstein traff bakken, og bunnen på kassen løsnet. Uten murstenene veide trekassen nå ca. 20 kg. Jeg viser igjen til min vekt oppført i skademeldingen.

Som dere kanskje forstår, falt jeg deretter raskt nedover langs husveggen igjen. Ved 3 etasjers høyde traff jeg trekassen igjen, som nå var på vei oppover. Derav de to brukne anklene og sårene på bena og nedre del av kroppen.

[adsense2]

 

Krasjen med trekassen senket farten på fallet nok til å minske skadene noe da jeg landet på haugen av mursten. Heldigvis knakk jeg bare 3 ryggvirvler.

Men jeg beklager å måtte meddele at når jeg lå der i smerte, i en haug av mursten og var ute av stand til å reise meg, så jeg opp og fikk øye på trekassen som hang 6 etasjer over meg. Jeg ble så skremt at jeg ikke klarte å tenke klart – så jeg slapp tauet….

Del denne med vennene dine hvis du fikk deg en god latter!