13. mai 2024

14 barn forteller hvordan det var i gamle dager. Denne er hysterisk morsom!

«Selv små kropper har ører», brukte min mamma å si når jeg vokste opp. Det gjelder spesielt disse barna som virker å ha hørt en hel del om hvordan det var før i tiden. Fantastisk!

1. Før i tiden var folk oppdelt i raser – de fine og de ufine. De fine var de rike og hadde råd til shampoo og hårgele, mens de ufine fikk nøye seg med lopper og skitt. – Niklas, 8 år.

2. Før i tiden var de ikke så bortskjemte. De hadde ingen leker eller sofaer eller mariekjeks. I stedet hadde de mer gråe ting som ikke var farlige for naturen. – Leo, 7 år.

3. Jeg tror folk var lykkeligere før i tiden. I alle fall så det sånn ut. I dag blir barna tvunget til å le og se glade ut. – Johanna, 5 år.

bar1

4. Når man giftet seg før i tiden var det for at staten sa det og prestene syntes det var best. Idag kan man slå seg sammen med den ene samboeren etter den andre uten at staten sier mø eller bæ. – Dennis, 8 år.

5. Før i tiden fikk ikke pappaen lov til å føde barn. De syntes at de var umusikalsk. Men i dag er det vanlig at mamma og pappa føder barnet sammen. – Fatima, 6 år.

6. Når man gifter seg spiller organismen en sorgmarsj mens bruden går mot mannen. – Gustav, 5 år.

7. Man må ikke gifte seg i kriken. Man kan gifte seg på sosialkontoret. Eller så kan man flytte sammen uten å fortelle det til noe. Det viktigste er at man vet det selv. – Johannes, 6 år.

bar2

8. Når man gifter seg får man ikke le. Også får man ikke si nei. – Elin, 4 år.

 

[adsense2]

 

 

9. Når man gifter seg gir man hverandre et løfte om å være stille. Om man ikke holder det må man skille seg også må man dele på lampene og knivene og for det meste kan man ikke komme overens om hvem som skal ha barna. De som ikke kommer overens må gå til en børsmegler. Han bestemmer at den ene skal ha barna og den andre får et ekstra matbord istedet. – Daniel, 8 år.

10. Om man begynner å bli gammel og kommer på at man ikke ivl dø kan man bare ta vitamintabletter og avførings-tabletter. – Rickard, 5 år.

11. Plutselig våkner man en morgen og har fått grått hår. Man hopper opp av sengen og ser i speilet, men det hjelper ikke rope på hjelp. Om man ikke hadde hatt gamle mennesker hadde alle våpenfabrikker og alle de som lager falske tenner gått konkurs. – Jessica, 7 år.

bar3

12. Ett gamlehjem er en slags kennel for gamle mennesker. Familien kan etterlate dem der om de skal på ferie eller om de vil være i fred. De trenger ikke ha bånd på seg. – Anna, 7 år.

13. Om man synes at man har blitt skrukkete i ansiktet kan man bare ta litt ansiktsløftning. Da går man til en frisørsalong og setter seg i en stol. Også klipper de bort rynkene og sveiser på et ungt og tøft uttrykk. – Anders, 9 år.

14. Før i verden var tannlegen en farlig person. Han brukte jerntanger og tro ut tenner overalt. Til og med visdomstennene dro han ut. Derfor visste ikke folk så mye på den tiden.

DEL denne om du og lo! Barn er så herlige!